Eredeti Kelo® rönkszauna Finnországból

Az eredeti finn szaunák, és a hasonlóan működő orosz banják önálló épületek voltak, melyek egy egész kis közösség igényeit szolgálták ki. Ugyanakkor a hideg éghajlaton a szabadban, a természetben történő tisztálkodásnak egészségmegőrző szerepe vitathatatlan, a hagyományos szaunakultúra művelőinek olyan edzettséget adott, melyről manapság szinte csak hihetetlennek tűnő történeteket hallunk.

A mai modern szaunák jórészt épületen belül találhatóak, ahol kényelmes körülmények között, de jóval alacsonyabb hatásfokon élvezhetjük a szaunázás jótékony hatásait. A wellnesskultúra fejlődésével nemzetközi szinten megjelent az igény a hatékonyabb, természetközeli szaunázásra. Így számos helyen megjelentek a kertbe telepített önálló szaunaházak, melyek télen-nyáron szolgálják a fürdőzőket, időjárástól függetlenül.

A finn KELO szaunák a hagyományos szaunakultúra képviselői. A szaunák önálló épületek, melyek különböző méretben, minden megrendelő számára egyedi kialakítással készülnek. A kisebb szaunák 2-4 személyesek, elsősorban magánkertekbe, kis panziókban telepíthetőek, míg a nagyobb fürdők, strandok, sportlétesítmények közönségének akár komplett fürdőházak is készülhetnek, előtérrel, pihenővel.

A szaunák a kertben bárhol elhelyezhetőek az építésügyi előírások betartásával, akár a teraszon, a medence mellett, vagy cölöpökre állítva a kerti tó felett. A szaunaházak hagyományos fatüzelésű, vagy szabályozható elektromos kályhával fűthetőek. Belső berendezésük készülhet rönkfából a rusztikus megoldást kedvelőknek, vagy modern kialakítással.

A KELO szaunák a prémium kategóriát képviselik a szaunák között. A szaunák alapanyaga kizárólag a Finnországban kitermelt, több száz éves lábon kiszáradt ezüstfenyő. Ez a fafajta a szélsőséges és zord időjárási viszonyok között rendkívül lassan nő, egy 250 mm-es rönk életkora kb. 330 év! A fa struktúrája finom, száraz, és rendkívül kemény, így nem vetemedik és mindenfajta vegyi kezelés nélkül évtizedekig ellenáll a kártevők támadásának.

A társaságunk által forgalmazott finn rönkszaunaház fő jellemzői:

A faanyag Finnország északi területeiről, a tajga övezetből származik. A fa ezen a területen rendkívül lassan nő, szálszerkezete eltér a kárpáti fenyőtől. Jobban ellenáll az időjárásnak, száradáskor nem tömörödik. Magas gyantatartalma miatt ellenáll a biológiai károsítóknak.

Beszállítónk a KELO® faanyagra 30 év szerkezeti garanciát vállal.A további építőanyagok kiváló minőségűek, hosszú élettartamúak, a szaunaház kevés karbantartást igényel.

A szaunaház kezeletlen faanyagból készül, a felépítés során nem használunk műanyagokat, egyéb kemikáliákat, a szaunaház bio minőségű, allergén anyagokat nem tartalmaz.

A szaunaház szabályozható természetes szellőzéssel rendelkezik.

KELO® rönkök/félrönkök különleges beltéri szaunák kialakítására is alkalmas.

Minden egyes szaunaház építése egyedi tervek alapján a megrendelő igényeit maximálisan figyelembe véve történik. A legkisebb épített szauna 4-6 fő befogadására alkalmas magánhasználatra illetve kisebb szállodák panziók részére. Nagyobb fürdők, szállodák részére akár 25-30 fős több légterű, multi funkcionális rönkszaunák építését is vállaljuk.

A KELO szauna életre szóló berendezése a kertnek. A szauna évtizedek múlva sem veszít szépségéből, és bármilyen körülmények között biztosítja a hagyományos szaunázás előnyeit kellemes környezetben és magas színvonalon.